19:12 21.11.2013

Янукович прийняв стратегічне рішення не підписувати угоди про асоціацію - політолог

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович прийняв стратегічне рішення не підписувати угоди про асоціацію з Європейським Союзом, вважає президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

"Ми ще більше віддалилися від підписання угоди про асоціацію. Сьогодні остаточно було зірвано маски, за сьогоднішнім голосуванням у парламенті стало зрозуміло, хто дійсно хоче євроінтеграції, а хто - ні. Влада останнім часом суттєво змінила риторику щодо євроінтеграції. Президент, напевно, прийняв стратегічне рішення не підписувати угоди про асоціацію, принаймні в тих умовах, які є нині", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

І.Жданов вважає, що в такій ситуації на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада "не буде розмов про Україну". На його думку, за такого сценарію розвитку подій В.Янукович має бути готовий до погіршення відносин з ЄС та США, "білорусизації" України. "Його не сприйматимуть у цивілізованому світі, і йому доведеться думати над тим, де знайти фінансові ресурси для підтримки економіки України", - зазначив він.

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що відмова від підписання угоди про асоціацію створить В.Януковичу в ЄС імідж непередбачуваного політика.

При цьому він передбачає, що економічні війни між Україною та Росією триватимуть. "Договори розриватимуться, і, на превеликий жаль багатьох наших промисловців, перенаправлятимуться саме в ЄС", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА