17:32 26.11.2013

Регіонал Олійник: Європейські "консультанти" "Батьківщини" не бажають поважати думку 46 мільйонів українських громадян

3 хв читати

Говорячи про Україну, партнери ВО "Батьківщина" з Європейської народної партії мають прислухатися не лише до думки декількох наближених до ЄНП лідерів української опозиції, а й до інших громадян України, вважає народний депутат фракції Партії регіонів Владимир Олійник.

"З подивом прочитав чергову заяву партнера ВО "Батьківщина" з Європейської народної партії Джозефа Доля. Пан Доль безапеляційно заявляє, що влада має негайно дослухатися до думки протестувальників і виконати всі вимоги "для негайного вступу до ЄС", які озвучує українська опозиція. При цьому він не приховує, що свою думку про "безвідповідальну поведінку українського уряду" черпав із частих спілкувань з окремими політичними лідерами в Україні", - наводить слова народного депутата прес-служба Партії регіонів у вівторок.

"Хочу розчарувати одного зі спікерів ЄНП. Україна - це не кілька наближених до ЄНП лідерів. Їхня думка, звісно, як і думка ЄНП, має бути врахована, але вона не є "волею українського народу", - зазначив він.

За його словами, не є волею народу і думка кількох десятків депутатів з очолюваних ними партій, які "присусідилися" до тисяч громадян, що вийшли на вулицю на підтримку європейського вектора України.

"Але хочу поінформувати пана Доля, українців не 10, не 100 тисяч, а 46 мільйонів. І, говорячи про Україну, він також має поважати багатомільйонну "решту" (як здається з брюссельських кабінетів) населення нашої країни.

А якщо пан Доль так прислухається до думки протестувальників, то чому ЄС досі не виконав вимоги протестного руху "Захопи Уолл-стрит", який торік після США охопив Європу? Це політика подвійних стандартів, яку ми не можемо підтримати", - наголосив В.Олійник.

"Пан Доль має поважати мільйони українців, які внаслідок "пришвидшеної" євроінтеграції мають залишитися без роботи. Має поважати десятки мільйонів наших громадян, які в такому випадку дійсно "побачать Європу", але через призму зубожіння та безнадії, в якій вони можуть опинитися.

Якщо він хоче і далі авторитетно говорити про "волю України", йому слід було б не спілкуватися з "наближеними" політиками, а приїхати в Україну і поспілкуватися з її громадянами. Приїхати на "Азовсталь" або Крюківський вагонобудівний завод, які вже "доєвроінтегрувалися" до реальних скорочень тисяч робітників. Поспілкуватися з робітниками. Розповісти їм, що уряд неправий, коли намагається зберегти їх робочі місця", - зазначив парламентар.

Можливо тоді, на його думку, Д.Доль змінить свою позицію.

"Наприклад, згадає, що зазвичай асоціюються партнери, які дбають про те, що буде з протилежною стороною після такого "початку дружби"? Може, хоча б знайде гранти на перенавчання мільйонів українців чи компенсацію втрат нашої економіки? Віктор Янукович - президент 46-мільйонної України. А не сотні політиків, не 1000 крикунів, які зараз відпрацьовують політичне замовлення. Чому ви, пан Доль, слухаєте лише 100 тисяч, чверть відсотка громадян України, і не хочете почути "решту"?", - резюмував В.Олійник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА