14:27 27.11.2013

Євросоюз не врахував "російського чинника" і шукає "план Б" для України - Квасневський

2 хв читати
Євросоюз не врахував "російського чинника" і шукає "план Б" для України - Квасневський

Член місії Європарламенту, екс-президент Польщі Александр Квасневський визнав, що ЄС у переговорах з Україною щодо угоди про асоціацію недостатньо врахував російський чинник.

В інтерв'ю польському телеканалу TVN24 А.Квасневський зазначив, що Євросоюз "проігнорував те, що було очевидно протягом багатьох років". "Те, що для Путіна, для Росії питання України абсолютно принципове, щоб вони використали всі способи для утримання Києва. Тому що Україна потрібна як складова Митного союзу та Євразійського союзу, що є метою Путіна", - сказав А.Квасневський.

А європейці, за його словами, "занадто довго жили в переконанні, що прагнення українців настільки сильні, що не припустили можливості іншого варіанта", - додав політик.

А.Квасневський сказав, що, можливо, було помилкою ЄС односторонньо зосередитися на звільненні Юлії Тимошенко. "З іншого боку, Європейський Союз є організацією цінностей. Люди, які хочуть бачити справедливість, не могли погодитися з політично мотивованим судом", - сказав політик.

Водночас А.Квасневський стверджує, що "Євросоюз не здався в справі України й шукає "план Б". "Я застерігаю від перекреслювання всієї справи. Мудрість Європейського Союзу має бути в тому, щоб зараз проаналізувати ситуацію і знайти інструменти, які переконають українців", - заявив він.

"Наша пропозиція має бути виразною пропозицією короткострокової допомоги для України", - сказав А.Квасневський, відзначивши важливість повернення до переговорів. На його думку, важливо визначитися, "що ми можемо запропонувати Україні".

За словами А.Квасневського, гроші для України - "понад EUR10 млрд, можливо, EUR 20 млрд - сума прийнятна для ЄС, який для допомоги Греції видав значно більше, - сотні мільярдів євро".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА