11:32 28.11.2013

Екс-президент ЄП Кокс: Немає сумнівів, що з боку РФ був тиск на Україну, й цей тиск був ефективним

1 хв читати

Екс-президент Європарламенту Пет Кокс переконаний, що до ухвалення Україною рішення про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС призвів тиск Росії.

"Немає сумнівів, що з боку РФ був тиск на Україну, й цей тиск був ефективним... ЄС поважає незалежність кожної країни, Україна незалежна держава й вона має повне право сказати "так" або "ні", - висловив він свою думку під час конференції громадянського суспільства в четвер у Вільнюсі.

"Іноді я думаю, коли бачу, наскільки тиск Росії був великим, особливо стосовно підприємств південної та східної України, я бачу, що Україні бракує незалежності. Дуже шкода, що незалежну державу можуть спонукати до таких рішень, це не по-європейськи, це не елемент високої політики, коли такі речі відбуваються", - наголосив П.Кокс.

Оцінюючи мітинги в різних містах України на підтримку євроінтеграції, П.Кокс зазначив, що вони свідчать про європейський вибір людей. "Те, що ми бачимо, відбувається в багатьох містах. Переважно це молоді люди, які бачать партнерство з ЄС, вони бачать ЄС як шлях у майбутнє. І ми маємо їм надати цю можливість, залишити цю надію і відкриті двері", - сказав П.Кокс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА