16:43 28.11.2013

Європейські партнери не підуть на підписання якихось заяв про наміри замість угоди про асоціацію з Україною, переконаний Яценюк

2 хв читати
Європейські партнери не підуть на підписання якихось заяв про наміри замість угоди про асоціацію з Україною, переконаний Яценюк

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що європейці не будуть підписувати з Україною якісь спільні заяви про наміри замість угоди про асоціацію.

"Я знаю про дискусію щодо підписання спільної декларації про наміри, але ідею спільної заяви не підтримують наші європейські партнери. Тому що не треба підміняти відмову від підписання угоди про асоціацію і фактичний "кидок" усього західного світу якимись спільними заявами", - сказав А.Яценюк у Вільнюсі в четвер, коментуючи журналістам інформацію, що з'явилася, про начебто пропозицію підписати документ, який дасть змогу зберегти обличчя і Україні, і Євросоюзу.

"Після того, як усій європейській спільноті Віктор Янукович плюнув в обличчя, я думаю, у них будуть зайняті руки, і вони витиратимуться", - сказав А.Яценюк.

Він також висловив переконання, що президент України спочатку не планував підписувати угоди про асоціацію з ЄС. "Я вважаю, що це був блеф - блеф від самого початку, коли Янукович взагалі почав говорити про євроінтеграцію. Він та євроінтеграція - речі несумісні", - сказав А.Яценюк.

Відповідаючи на запитання про переговори президентів України та Росії, лідер фракції "Батьківщина" висловив переконання, що після відмови В.Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС він став слабкіший, ніж "навіть був тиждень тому".

"Це означає, що Путін став сильніший. Це означає, що основна ідея Володимира Путіна - "дотиснути" Януковича на підписання Митного союзу стала реальнішою, ніж вона була тиждень тому", - сказав А.Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА