11:56 29.11.2013

Янукович закликає ЄС до спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні і називає її основні положення

2 хв читати
Янукович закликає ЄС до спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні і називає її основні положення

(Президент України Віктор Янукович закликає Європейський Союз до спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні.

"Україна сьогодні має, у зв'язку з новими торгово-економічними обставинами, готуватися не лише до своєчасної імплементації Угоди про асоціацію, але і до мінімізації негативних наслідків початкового періоду, які, безумовно, відчують на собі найменш захищені верстви українців. Це вимагає нашої спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, що дозволить нам здійснити підготовку до підписання Угоди. На нашу думку, така програма має бути результатом спільних зусиль України та ЄС, - заявив президент у своєму вступному слові на засіданні саміту Східного партнерства у п'ятницю в Вільнюсі.

На думку глави держави, серед таких заходів могли б бути розблокування програм бюджетної секторальної підтримки ЄС, виділення ресурсів макрофінансової допомоги, дієва підтримка з боку міжнародних фінансових інститутів.

"У цьому контексті Україна зацікавлена в якнайшвидшому відновленні ефективної взаємодії на прийнятних умовах із МВФ та Світовим банком", - зазначив В.Янукович.

Президент також назвав серед можливих кроків перегляд Євросоюзом торговельних обмежень щодо окремих позицій українського експорту, участь ЄС і міжнародних фінансових інститутів у модернізації української ГТС, а також забезпечення всіма способами і механізмами ЄС енергетичної безпеки України.

"Сподіваємося на перегляд позиції країн-членів ЄС щодо спорудження економічно необґрунтованих потужностей з транспортування природного газу до Європи в обхід України", - заявив глава держави.

"Окремою важливою складовою цієї роботи має стати узгоджений план дій з метою зняття протиріч і врегулювання проблем у торгово-економічній співпраці з Росією та іншими членами Митного союзу, пов'язаних зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. У цьому зв'язку був би вдячний за вашу підтримку в питанні встановлення відповідного співробітництва у форматі Україна-ЄС-Росія", - наголосив В.Янукович.

Він також зазначив, що європейський вибір залишається для України стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця та ролі країни в сучасному конкурентному світі.

"Вимушена пауза в процесі укладення угоди не означає припинення вкрай необхідних Україні євроінтеграційних реформ", - цитує В.Януковича прес-служба глави держави в п'ятницю.

За його словами, для України угода про асоціацію є детальним планом комплексної модернізації у відповідності з європейськими цінностями і стандартами. "Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА