15:15 02.12.2013

НСЖУ та Українська асоціація видавців періодичної преси вирішили вийти з міжвідомчої робочої групи при президенті

2 хв читати

ГО "Телекритика", Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Українська асоціація видавців періодичної преси повідомляють про рішення виходу зі складу міжвідомчої робочої групи при президенті України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, йдеться в спільній заяві, розміщеній на сайті медіавидання "Телекритика".

"Ми висловлюємо глибоке обурення численними фактами насильства проти журналістів, молоді, студентства та інших учасників мирних протестів із боку правоохоронних органів. Станом на 2 грудня (29 листопада) вже зафіксовано інформацію про жорстоке побиття понад 40 українських та іноземних журналістів. Ця ситуація яскраво засвідчує, що свобода слова і право суспільства знати - зайві в системі цінностей нинішньої влади. Окремо ми також наголошуємо на неефективності діяльності робочої групи при президенті, яка остаточно перетворилася на майданчик для піару влади. Протягом всієї каденції Віктора Януковича стан свободи слова в Україні продовжував погіршуватися, а медіапростір цілеспрямовано намагалися зачистити від незалежної інформації", - йдеться в заяві.

У заяві також зазначається, що організації відновлять свій діалог із владою лише тоді, коли винних у злочинах проти журналістів буде покарано, а влада на практиці доведе свою відданість європейським цінностям і правам людини.

Як повідомлялося, понад 40 журналістів постраждали під час роботи на різних акціях у Києві за останній час. Більшість медійників зазнали травм під час роботи на вул. Банковій 1 грудня, під час штурму Адміністрації президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА