13:07 04.12.2013

Лавров не знає, навіщо НАТО ухвалює заяву щодо України

2 хв читати
Лавров не знає, навіщо НАТО ухвалює заяву щодо України

У Москві здивовані тим, що НАТО ухвалює заяву про неприпустимість силового розгону демонстрацій в Україні.

"Я не знаю, навіщо НАТО ухвалює такі заяви, я не знаю, навіщо генеральний секретар НАТО пан Фог Расмуссен відповідає на запитання, чи може Росія ввести війська в Україну, не знаю, навіщо такі питання ставлять. І, по-моєму, це створює спотворену картину, і такі сигнали в деяких збочених запалених мізках можуть викликати зовсім неправильне розуміння того, що відбувається", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками засідання Ради Росія-НАТО у Брюсселі.

"Ми виходимо з того, що це внутрішня справа України", - наголосив він

Напередодні міністри закордонних справ країн-членів НАТО виступили із заявою про ситуацію в Україні, в якій вони засудили застосування надмірної сили проти мирних демонстрантів у цій країні.

Текст відповідної заяви після закінчення засідання зачитав генсек Андерс Фог Расмуссен.

"Ми пильно стежимо за ситуацією в країні, ми засуджуємо використання надмірної сили проти мирних демонстрантів в Україні. Ми закликаємо всі сторони утриматися від провокацій та насильства", - заявив він.

Крім того, союзники закликали Україну, як голову в офісі ОБСЄ, повністю підкорятися її міжнародним зобов'язанням щодо свободи слова і зборів. "Ми закликаємо уряд і опозицію розпочати діалог і розпочати процес реформ. Суверенна, незалежна і стабільна Україна, віддана демократії, верховенству права, - ключ євроатлантичної безпеки", - наголошується в заяві.

А.Фог Расмуссен також заявив, що Україна залишається важливим партнером НАТО. "Союзники високо цінують український внесок у міжнародну безпеку. Наше партнерство триватиме на основі цінностей демократії, прав людини і верховенства права. НАТО залишається відданим підтримці процесу реформ в Україні", - йдеться в заяві союзників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА