20:09 05.12.2013

Тимошенко закликає українців діяти мирно, координувати свої дії з опозицією

2 хв читати

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, передала лідерам опозиції конкретний план дій.

Про це йдеться у зверненні Ю.Тимошенко, яке зачитала на мітингу на майдані Незалежності її дочка Євгенія.

"Пропозиції щодо конкретного плану дій я передала лідерам опозиції, і сподіваюся, вони дослухаються", - йдеться у зверненні.

Ю.Тимошенко зазначила, що народу України "треба негайно брати владу у свої руки". Проте "всі дії мають бути скоординовані з опозицією, мають бути мирними".

Ю.Тимошенко закликала не допускати кровопролиття. "Наше протистояння мирне, легітимне, має стати переможним".

"На території України відбувається становлення нового Сталіна. І якщо ми разом з демократичним світом це не зупинимо, то будемо мати ще одну Північну Корею", - йдеться в листі екс-прем’єра.

Ю.Тимошенко розкритикувала рішення судів, у результаті яких затримали мирних громадян. За її словами, суди, як у сталінські часи, відбувалися вночі. "Якщо ми не закінчимо сьогодні справу щодо відсторонення від влади Віктора Януковича, з нашими дітьми робитимуть те саме", - зазначила вона.

Ю.Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу в "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Ю.Тимошенко відбуває покарання в Харкові.

21 листопада уряд України вирішив призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. Цього самого дня, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на майдан Незалежності на знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі угоду не було підписано. Близько 4-ї години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей із Майдану. Тоді повідомлялося про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців та світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

1 листопада на народне віче, організоване опозицією, вийшли сотні тисяч українців. Незважаючи на заборону суду проводити акції на майдані Незалежності, Європейській площі та біля будівель центральних органів влади люди заполонили Майдан. Тоді ж мітингувальники зайняли будівлі київської мерії, Будинку профспілок, встановили намети на майдані Незалежності.

Акція на майдані Незалежності триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА