13:48 06.12.2013

Власенко вважає інцидент із зеленкою ще одним доказом політичних мотивів у справі Тимошенко

2 хв читати

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає інцидент із зеленкою у будівлі апеляційного суду Харківської області ще одним доказом того, що справа стосовно його підзахисної є політично мотивованою.

"У не політично мотивованих справах таких речей не буває. Це чергове підтвердження політичних мотивів розгляду справ Юлії Тимошенко", - сказав С.Власенко, виступаючи в засіданні суду у справі ЄЕСУ в п'ятницю.

Він звернувся до судді Костянтина Садовського винести окрему постанову щодо спецпідрозділу "Грифон", працівники якого, за його словами, лише спостерігали за тим, що відбувається.

"Я звертаюся до вас, Костянтине Сергійовичу, з проханням ухвалити окрему постанову щодо спецпідрозділу "Грифон", який не забезпечує порядку на території апеляційного суду міста Харкова. Усі відповідні докази і дані в мене на обличчі. Люди, які це вчинили, перебували безпосередньо на другому поверсі апеляційного суду, там уся підлога залита зеленкою. При цьому працівники "Грифона" лише спостерігали за цим.

Я думаю, що європейським міністрам закордонних справ, яким розповідають, що Україна рухається у напрямку Європи, буде цікаво подивитися, що відбувається під час розгляду справи Тимошенко. І жодна паскуда, навіть у прокурорській формі, тепер не зможе сказати, що це не політично мотивоване правосуддя. Тому що в не політично мотивованих справах таких речей не буває. Це чергове підтвердження політичних мотивів розгляду справ Юлії Тимошенко", - сказав С.Власенко.

У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк не виключив, що наступний інцидент із зеленкою може відбутися вже безпосередньо в залі суду.

"Я думаю, що наступним кроком - уже в залі суду обливатимуться зеленкою... Мені цікаво, чи буде завтра повідомлення в пресі про те, що стосовно затриманих (за інцидент із зеленкою - ІФ) обрано запобіжний захід, що їх притягнуто до відповідальності?", - зауважив О.Плахотнюк, нагадавши, "як швидко відкривають і розслідують" провадження стосовно захисників Ю.Тимошенко.

Суддя Костянтин Садовський висловив переконання, що інцидент буде всебічно та об'єктивно розслідувано.

"Суд вважає, що буде проведено всі заходи з перевірки та з'ясування всіх обставин цієї події компетентними органами. Якщо вам потрібна якась невідкладна медична або інша допомога, ви можете звернутися до судового розпорядника, і вам її забезпечать", - сказав К.Садовський.

С.Власенко від медичної допомоги відмовився.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці С.Власенка облили зеленкою біля будівлі апеляційного суду Харківської області. Раніше його неодноразово обливали зеленкою, зокрема, біля лікарні, де проходить курс лікування Ю.Тимошенко, біля міського управління міліції Харкова та в аеропорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА