12:08 11.12.2013

Українська влада виступила проти європейського шляху - заява головуючої в ЄС Литви

2 хв читати
Українська влада виступила проти європейського шляху - заява головуючої в ЄС Литви

Головуюча в ЄС Литва закликає українську владу негайно припинити будь-яке насильство і зробити негайні кроки для відновлення довіри.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" в ніч на середу.

За його словами, події на майдані Незалежності показали "свідомий вибір, і що українська влада виступає проти європейського шляху, вибір, який абсолютно протилежний до того, про що президент Янукович говорив публічно".

"Свобода слова і право на мирні зібрання є фундаментальними європейськими цінностями, і ніякий уряд, який заявляє про європейський шлях, не може діяти проти них так, як ми бачили цієї ночі. Дії міліції проти мирної демонстрації засвідчили не лише неповагу до цих цінностей, а й повну відсутність бажання вступати в діалог із представниками громадянського співтовариства та опозиції, в яких є чітке бачення європейського майбутнього", – йдеться в заяві.

Л.Лінкявічюс також говорить про те, що українська влада "публічно показала, що вона ігнорує заклики представників ЄС і США, які нині відвідують Київ, не робити ніяких подальших кроків для посилювання ситуації".

"Вони також підірвали обов'язки і відповідальність, які Україна робить як голова офісу в ОБСЄ. Я повторюю мій заклик до української влади - негайно припинити будь-які насильницькі дії та провокації, розслідувати всі випадки застосування сили і покарати відповідальних. Українська влада останнім часом, особливо цієї ночі, втратила багато довіри. Лише зробивши негайні кроки для дотримання європейських цінностей, вони можуть розпочати шлях до відновлення довіри", - заявляє міністр закордонних справ Литви.

"Ми вражені мирним образом і сильним духом, який ми бачили на Майдані Незалежності, і вірою в те, що європейські прагнення буде реалізовано", - наголошує він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА