16:33 11.12.2013

Вночі на Майдані влада діяла як в європейській країні - регіонал Олійник

2 хв читати

Влада зацікавлена в мирному й правовому врегулюванні будь-якої конфліктної ситуації і для відновлення конституційного ладу має діяти суворо в рамках закону, заявив народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Опозиція заявляла про мирний характер своїх маніфестацій, що має відповідати статті 39 Конституції України. Ця стаття не передбачає захоплення приміщень, оскільки це - злочин, барикади на вулицях – злочин. З'явилося таке явище, як блокпости, що характерні більше для Чечні. Це злочин. Руйнування пам'яток - це злочин. Поява на місці подій тих, хто агресивно налаштований і має арматуру, сльозогінний газ, тобто предмети, що спрямовані не на мирне вирішення проблеми, а на конфлікт, на побиття правоохоронців - це далеко не 39 стаття Конституції", - зазначив народний депутат, повідомляє прес-служба Партії регіонів в середу.

За його словами, коли минулими вихідними лідери Майдану почали розширювати його, почали блокувати більшу кількість вулиць і продовжувати паралізувати діяльність органів влади, всіх комунальних служб, то влада, безперечно, мала відреагувати, інакше був би параліч не лише міста, а й життєдіяльності держави загалом.

В.Олійник переконаний, що влада діяла як в європейській країні: "є рішення суду, є порядок виконання таких рішень - оскільки такий порядок обрали депутати, зокрема і представники опозиції, вони не порушували питання про скасування такого порядку, тому що це відповідає європейським стандартам".

"Коли добровільно не виконують такі рішення, застосовується сила закону. В цьому випадку, слава Богу, наші правоохоронці діяли цивілізовано і застосували м'яку силу витіснення. І Майдан не пручався, бо люди розуміли, що не треба провокувати цей конфлікт", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА