14:48 12.12.2013

Європарламент назвав рішення Києва відкласти підписання Угоди про асоціацію "однією з основних втрачених можливостей"

2 хв читати
Європарламент назвав рішення Києва відкласти підписання Угоди про асоціацію "однією з основних втрачених можливостей"

Європейський парламент називає рішення української влади про відкладення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом" однією з основних втрачених можливостей "у відносинах Києва та Брюсселя.

Водночас Європарламент знову підтверджує "рішучу підтримку" підписання цього документа. Про це йдеться в резолюції Європейського парламенту "Про результати Вільнюського саміту і майбутнє Східного партнерства, зокрема, щодо України", що була проголосована в четвер у Страсбурзі під пленарного засідання ЄП.

"(ЄП) висловлює жаль з приводу рішення української влади під керівництвом президента Януковича про вихід із підписання Угоди про асоціацію з ЄС, незважаючи на очевидне бажання з боку ЄС продовжити процес зближення за умови, що будуть виконані умови. (ЄП) вважає це рішення однієї з основних втрачених можливостей у відносинах Україна-ЄС і в українських спрямуваннях", - йдеться в резолюції.

Європейський парламент заявив, що "визнає європейські спрямування України, що проявилися в демонстраціях українського громадянського суспільства на Євромайдані в Києві та в інших містах України, і підтверджує свою думку про те, що поглиблення відносин між ЄС та Україною і факт надання Україні європейської перспективи мають велике значення і в інтересах обох сторін".

У цьому зв'язку в резолюції знову підтверджується "рішуча підтримка підписання Угоди про асоціацію якомога швидше" за умови виконання відповідних вимог, "щоб надіслати сильний політичний сигнал у тому, що ЄС, як і раніше, готовий співпрацювати з Україною".

У резолюції також є і заклик до інституцій ЄС та держав-членів узяти на себе зобов'язання "стати широко відкритими для українського суспільства, зокрема, за допомогою угоди про безвізовий режим, зміцнення науково-дослідного співробітництва, розширення молодіжних обмінів та підвищення доступності стипендій; (ЄП) вважає, що мають бути зроблені подальші зусилля, щоб повною мірою долучити Україну до внутрішнього енергетичного ринку ЄС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА