18:51 12.12.2013

Вишеградська четвірка закликає українських політиків до переговорів щодо врегулювання ситуації в країні з посередником ЄС

2 хв читати

Міністри закордонних справ Вишеградської четвірки заявили про неприпустимість застосування сили стосовно демонстрантів в Україні та закликали сторони до мирного діалогу.

"Ми закликаємо всі сторони припинити насильство. Ми закликаємо також і українську владу якнайшвидше розслідувати кримінальні справи стосовно осіб, відповідальних за використання жорстоких методів проти мирно налаштованих демонстрантів, і ми вимагаємо притягнути винних до відповідальності. Крім того, міністри закордонних справ Вишеградської групи наполягають на тому, щоб українська влада звільнила з-під арешту усіх, кого було затримано без доказів порушення закону", - написали глави МЗС Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії в спільній заяві про ситуацію в Україні, оприлюдненій на сайті МЗС Польщі.

Вони також закликали до того, щоб сторони провели діалог щодо врегулювання ситуації, а посередником у переговорах став Європейський Союз.

Міністри наголосили, що право громадян на мирні демонстрації, а також висловлення своїх поглядів і переконань - це один з основних принципів ОБСЄ та Східного партнерства.

"Зазначаємо, що Вишеградська група зацікавлена в політичній стабільності та економічному благополуччі України і закликає владу України до діалогу за участю представників уряду, громадянського суспільства та опозиції, за посередництва ЄС", - зазначили глави МЗС.

Також у тексті йдеться про те, що держави Вишеградської групи зобов'язуються продовжувати допомагати Україні в розвитку її відносин з Європейським Союзом, проведенні реформ та модернізації країни.

Під заявою підписалися глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, Чехії - Ян Когут, Угорщині - Янош Мартоні, Словаччини - Мирослав Лайчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА