17:05 16.12.2013

Місія канадських спостерігачів CANADEM стежитиме за процесом оскарження результатів виборів

2 хв читати

Місія канадських спостерігачів CANADEM оприлюднить звіт про результати спостереження за повторними виборами до Верховної Ради в п'яти округах після завершення процесу оскарження порушень, допущених під час виборів, заявила координатор місії Анна Шиптур.

"Ми визначили наявність проблем, які спостерігалися в період до дня виборів і безпосередньо в день голосування. Для того, щоб належним чином визначитися зі своєю оцінкою результатів проведення виборів, місія CANADA має продовжити своє спостереження за подіями, які відбуватимуться вже після дня голосування", - заявила вона на прес-конференції в понеділок.

Зокрема, за словами А.Шиптур, це стосується процесу оскарження порушень, які мали місце під час виборів.

Серед проблем, які зафіксували канадські спостерігачі, вона відзначила порушення процедури голосування, зокрема видачу бюлетенів виборцям без пред'явлення належних документів, присутність у приміщенні виборчих дільниць осіб, які користувалися посвідченнями журналістів, хоча були представниками політичних партій.

Особливу увагу А.Шиптур приділила недолікам у формуванні окружних і дільничних комісій, на які місія вказувала ще у звіті про парламентські вибори 2012 року. Вона констатувала, що до складу комісій потрапили ті самі люди, які були причетні до порушень на парламентських виборах 2012 року, що, на її думку, може призвести до порушень і на цих виборах.

Серед позитивних моментів А.Шиптур назвала ширшу участь у спостереженні за виборами представників громадських організацій, зокрема Громадянської мережі "ОПОРА" та Комітету виборців України.

Загалом до складу місії CANADEM входили 26 спостерігачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА