16:39 22.12.2013

Об'єднання "Майдан" вимагає ухвалити нову Конституцію - Яценюк

2 хв читати

(оновлена)

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що основні політичні завдання новоствореного народного об'єднання "Майдан" - це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція.

"Рух має чітко заявити, що у нас є політичні завдання. Одне з них - відновлення політичного балансу в країні ... Друге завдання - нова українська Конституція" - сказав він зі сцени на майдані Незалежності, виступаючи на народному віче.

Політик роз'яснив ці вимоги: "Народ України має сказати своє слово про нову українську Конституцію, яка має бути Конституцією 45 мільйонів громадян. Парламент має представляти волю українського народу, де президент не буде царем, а український народ має отримати право відправляти такого президента у відставку. Український уряд має не лише навчитися розмовляти українською, а й думати по-українськи".

Крім того, він наголосив, що перед об'єднанням також постає завдання сформувати план змін для України.

За словами А.Яценюка, необхідні зміни в судовій системі (незалежні судді), нова прокуратура, оновлена міліція, підзвітна територіальній громаді.

"Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашою вимогою", - також зазначив він.

А.Яценюк також зауважив, що Україні потрібні робочі місця і зарплати: "Потрібні нові технології, потрібні мізки і рух вперед. Ми через цей режим відстали на десятки років. Саме тому нам потрібний новий Податковий кодекс, якісна освіта, яка дозволить Україні стати однією з перших країн у Європі за новими технологіями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА