13:17 24.12.2013

Яценюк не виключає арештів лідерів опозиції у зв'язку зі справою про спробу держперевороту

2 хв читати
Яценюк не виключає арештів лідерів опозиції у зв'язку зі справою про спробу держперевороту

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що він готовий до будь-якого розвитку подій, пов'язаних зі звинуваченням лідерів опозиції в спробі державного перевороту.

"Якщо вони хочуть заарештувати, ми готові до будь-якого розвитку подій", - сказав він у вівторок на брифінгу в прес-центрі штабу національного спротиву.

А.Яценюк нагадав, що він і ще кілька членів опозиції проходять за ст. 109 КК України - "це стаття - захоплення державної влади".

При цьому він не уточнив, у якому статусі проходить у цій справі.

На думку лідера фракції, за цією статтею "мають проходити Віктор Янукович та інші конституційні особи України, які захопили владу… й неконституційно змінили Конституцію".

Як повідомлялося, 20 грудня під час виступу в парламенті генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що СБУ розслідує два кримінальні провадження за статтею 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

"На майдані Незалежності за час проведення акцій неодноразово лунали заклики до насильницького захоплення державної влади. У зв'язку з цим слідчі СБУ зареєстрували два провадження про вчинення групою осіб незаконних дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні за ст. 109 Кримінального кодексу України", - сказав він, виступаючи у Верховній Раді.

Того самого дня А.Яценюк підтвердив, що він і ще кілька членів опозиційних сил проходять у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 109 КК України.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи правда, що є кримінальне провадження про спробу державного перевороту, А.Яценюк сказав: "Так. Це не лише правда... 109-а стаття - захоплення державної влади. Там проходять Турчинов (перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов - ІФ), Тягнибок (лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок - ІФ), Яценюк і ще вісім людей". На уточнювальне запитання, чи проходить у цій справі лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, А.Яценюк сказав: "Потрібно дізнатися".

Пізніше народний депутат України (фракція "УДАР") Сергій Каплін висловив думку, що деякі опозиційні депутати - учасники Євромайдану - можуть бути заарештовані. За даними С.Капліна, арешт чекає на нього, лідера фракції "Батьківщина" А.Яценюка, першого заступника лідера партії "Батьківщина" Олександра Турчинова, депутата від цієї фракції Сергія Пашинського. Від свободівців у списку С.Капліна фігурують лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, депутати Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин і ще кілька представників цієї політсили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА