14:45 14.01.2014

Євромайдан у Києві підтвердив важливість і цінності Європейського Союзу - Баррозу

2 хв читати
Євромайдан у Києві підтвердив важливість і цінності Європейського Союзу - Баррозу

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що Євромайдан у Києві продемонстрував важливість Європейського Союзу як "маяка надії та цінностей".

Ж.М.Баррозу, виступаючи у рамках пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі у вівторок та говорячи про минуле головування в ЄС Литви, окремо висловився щодо саміту Східного партнерства та масових акцій протесту в Києві, викликаних рішенням українського керівництва призупинити підписання угоди про асоціацію.

Президент ЄК висловив думку, що акції протесту на вулицях Києва стали "одним із найважливіших моментів Вільнюського саміту, який був не лише у Вільнюсі, а й на вулицях Києва".

"Ми побачили Європу, як маяк надії та цінностей, гарантій прав і свобод людини. За дипломатичними столами ми бачили Європу в її найкращому вигляді: єдиних у захисті гідності та своєї думки українських громадян, готових підтримати своє суверенне право приймати рішення щодо своєї власної долі, а також поліпшити їхні шанси на краще, більш квітуче і більш демократичне майбутнє", - дав свою оцінку подіям Ж.М.Баррозу.

Назвавши саміт Східного партнерства, який відбувся у Вільнюсі наприкінці листопада, історичним, президент ЄК констатував, що Брюссель зміг "добитися прогресу у відносинах із нашими східними партнерами, особливо на шляху до економічної інтеграції та політичної асоціації з тими, які готові і насправді хочуть".

"Але ми також бачили, якою проблематичною є ситуація в Україні, і чому ми не повинні відмовлятися від нашої прихильності тим країнам нашого сусідства, які хочуть бути тісніше зі свободами і образом життя, які вони бачать в ЄС", - додав він.

Крім того, європейський політик також вказав на те, що в той час, як у самій Європі "багато людей розчаровані ЄС, вигляд молодих людей - і іноді не дуже молодих - морозними ночами Києва, які розмахують високо прапорами ЄС, підтверджує, наскільки важливий Євросоюз та його цінності".

"Не лише для нас тут, у наших державах-членах, а й для решти світу", - переконаний президент ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА