18:43 16.01.2014

Опозиція назвала події в парламенті 16 січня "чорним четвергом"

2 хв читати

Події 16 січня у Верховній Раді України є державним переворотом і увійдуть в історію як чорний четвер для України, йдеться в заяві парламентської фракції "Батьківщина", розміщеній на сайті об'єднаної опозиції "Батьківщина" в четвер.

"Це демонстративний перехід до диктаторського режиму, де не існує права збиратися, мислити, жити, де не існує закону, громадянських прав та судочинства. Це не ситуативне нехтування законами, Конституцією, здоровим глуздом. Це державний переворот, за вчинення якого мають бути покарані і його організатори, і безпосередні виконавці", - йдеться в заяві.

Партія "Батьківщина" наполягає, що всі закони, за які члени фракції Партії регіонів 16 січня піднімали руки в залі засідань парламенту, "а їх ніхто і не збирався рахувати, мають бути анульовані як такі, що не приймалися". "Верховна Рада має повернутися в конституційне поле. Якщо цього не відбудеться, це означатиме, що в Україні не діятиме Конституція, парламент і законодавство, а судові рішення не підлягатимуть виконанню", - наголошується в заяві.

Лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок також зазначає, що парламентська більшість фактично здійснила державний переворот у країні. "Це фактично державний переворот. Ні голова парламенту, ні президент не мають ніякого права підписувати те, що було нібито ухвалено", - прокоментував він ухвалення законів у залі засідань у четвер.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", при цьому О.Тягнибок зазначив, що "парламентаризм в Україні сьогодні вмер". "Те, що відбувалося в стінах Верховної Ради, - це абсолютний фарс, демонстрація повної узурпації влади... Фактично, режим веде країну до громадянського протистояння. Влада Януковича обов'язково буде за це відповідати", - зазначив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер без обговорення проголосувала держбюджет-2014. Крім того, депутати ухвалили інші важливі рішення. Їм довелося голосувати шляхом підняття рук, оскільки опозиційні парламентарі забрали картки для голосування у своїх колег із більшості, тим самим перешкоджаючи голосуванню через електронну систему "Рада". За законопроекти голосували без обговорення, можливість ознайомитися з текстами документів з'явилася лише після того, як їх було ухвалено в парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА