14:47 17.01.2014

Комісія колонії у п'ятницю розгляне питання Тимошенко про можливість переведення на ділянку соцреабілітації - ДПтС

2 хв читати

Засідання комісії Качанівської виправної колонії з розгляду питань стосовно пом'якшення умов ув’язнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко відбудеться цієї п'ятниці, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Засідання комісії Качанівської виправної колонії (№54) з розгляду питань щодо пом’якшення умов тримання засуджених, яка уповноважена розглянути питання засудженої Ю.Тимошенко стосовно можливості її переведення до дільниці соціальної реабілітації, відбудеться сьогодні. Початок засідання заплановане на 16.00 у приміщенні Качанівської виправної колонії", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що Ю.Тимошенко 30 грудня 2013 року звернулася до керівництва Качанівської колонії з проханням полегшити їй умови відбування покарання у зв'язку з закінченням третини терміну, на який її засуджено. Він наголосив, що адміністрація Качанівської колонії "не має права" відмовити Ю.Тимошенко в задоволенні цієї заяви.

У відповідь Державна пенітенціарна служба повідомила про те, що заява засудженої Ю.Тимошенко про пом'якшення умов відбування покарання перебуває в адміністрації Качанівської колонії і буде розглянута відповідно до вимог чинного законодавства на черговому засіданні спостережної комісії в січні поточного року.

Адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк повідомив, що Ю.Тимошенко написала клопотання з проханням про переведення на ділянку соціальної реабілітації відповідно до статті 82, п. 4 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає, що особи, засуджені за злочини невеликої або середньої тяжкості, мають право на заміну невідбутої частини покарання м'якшим після відбуття ув'язненим щонайменше третини покарання. Оскільки термін Ю.Тимошенко відлічується з моменту арешту (5 серпня 2011 року), і лікування в лікарні також входить до нього, на сьогодні вона відсиділа вже понад 2 роки і 5 місяців, тому підпадає під цю статтю.

За словами адвоката, пом'якшення режиму, на яке могла б розраховувати екс-прем'єр, перебуваючи в Качанівської колонії, передбачає три основні пункти: необмежена кількість відвідувань і посилок, а також можливість виходу в місто з дозволу адміністрації колонії. "Проте оскільки лікування Юлії Володимирівни триває, вона просить не про переведення до колонії на легший режим, а про застосування того самого режиму в умовах лікарні, що включає необмежену кількість відвідувань і передач, але унеможливлює виходи в місто", - пояснив він.

Водночас стосовно можливого рішення комісії захисник налаштований песимістично: "У мене є великі сумніви щодо того, що наше клопотання буде задоволено, незважаючи на відсутність підстав для цього в кодексі. Рішення в цьому випадку прийматиметься не з юридичних, а з політичних мотивів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА