10:55 22.01.2014

За розстріл протестувальників відповідають Янукович та Захарченко - заява опозиційних сил

2 хв читати

Парламентські опозиційні сили ВО "Свобода", "Батьківщина" та "УДАР" обвинувачують у загибелі протестувальника біля стадіону "Динамо" в Києві від вогнепальних поранень президента України Віктора Януковича та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

"Каральні органи перейшли межу. Вбивство мирних пікетувальників - це наслідок безкарності виконавців злочинів і ескалації терору. Чотири вогнепальні поранення в голову та шию в одного з убитих - це не самооборона, а зумисний розстріл мирних громадян. Безпосередню відповідальність за цей акт терору диктатури проти громадян несе особисто міністр внутрішніх справ кривавий вбивця Захарченко", - йдеться в спільній заяві трьох політсил, оприлюдненій у середу.

"Лише негайне виведення із Києва спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, на руках яких кров українських громадян, і бригад-кримінальників тітушків, які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту у смертоносну фазу", - наголошується в заяві.

Опозиційні сили також заявили, що все, що відбуватиметься нині в країні, життя та безпека кожного громадянина, і смерть протестуючого - "це особиста відповідальність Віктора Януковича, який протягом двох місяців ігнорував справедливі вимоги мирного протесту і своїми зусиллями переводить його в гарячу фазу".

"Лише безумовне та негайне виконання всіх вимог народу є гарантією повернення ситуації в країні в мирне русло", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, під час протистоянь протестувальників і правоохоронців на вулиці Грушевського в ніч на середу один із демонстрантів дістав вогнепальних поранень, внаслідок чого помер. Як повідомив журналістам один із лікарів медичної служби Євромайдану, чоловік помер ближче до ранку.

Пізніше джерело в правоохоронних органах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що молодий чоловік, тіло якого було знайдено вранці в середу на вулиці Грушевського, загинув від вогнепального поранення. "Ця молода людина з Дніпропетровська. У неї вогнепальне поранення в груди та в голову", - сказав співрозмовник агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА