12:17 28.01.2014

Тягнибок: На консультаціях домовилися скасувати більшість законів від 16 січня, окрім бюджету

3 хв читати
Тягнибок: На консультаціях домовилися скасувати більшість законів від 16 січня, окрім бюджету

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що під час консультацій лідерів фракцій з головою парламенту Володимиром Рибаком було досягнуто домовленість про скасування більшості з ухвалених 16 січня законів.

"Одне питання, яке ми вже остаточно погодили - це питання скасування законів від 16 січня. Буде скасовано 9 з 12 проголосованих законів, окрім бюджету, амністії та тимчасової слідчої комісії", - сказав він журналістам у вівторок.

За словами О.Тягнибока, за чотирма законами, ухваленими 16 січня, влада наполягає на повторному голосуванні.

"Тобто, вже підтвердження законним шляхом - щодо газу, двох так званих "фашистських" законів і закону про правову допомогу", - сказав він у вівторок.

О.Тягнибок повідомив, що лідери фракцій домовилися про голосування за цими чотирма законами в парламенті пакетно.

""Свобода" не голосуватиме за пакет-підтвердження, виходячи з того, що ті законопроекти не відповідають юридичним нормам", - сказав він.

О.Тягнибок також зазначив, що таке рішення є першим кроком, якого вдалося досягти.

Як повідомлялося, 16 січня Верховна Рада ухвалила низку законів без обговорення, шляхом підняття рук. Тексти деяких законів були доступні лише після того, як депутати за них проголосували. У фракції Партії регіонів вказали на те, що опозиція перешкоджала нормальному голосуванню, опозиція заявила, що закони ухвалено з порушеннями регламенту, а їх суть охарактеризувала як "державний переворот".

Зокрема, були ухвалені закони "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка, а також закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, що спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин.

Також були ухвалені закони "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері гарантування безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", закон щодо відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів; закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження. Депутати проголосували за закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада до 26 грудня, закон "Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", закон, згідно з яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни, і закон, що змінює Кримінальний кодекс у частині відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашистів та їхніх прибічників.

Крім того, було ухвалено закон, згідно з яким вносяться запропоновані урядом правки до Податкового кодексу. У законі поновлюється звільнення імпорту природного газу до України від податку на додану вартість, припинене наприкінці 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА