16:47 28.01.2014

Азаров сподівається, що його відставка та рішення ВР створять основу для компромісу після завершення кризи в Україні

2 хв читати
Азаров сподівається, що його відставка та рішення ВР створять основу для компромісу після завершення кризи в Україні

Рішення Верховної Ради про скасування законів від 16 січня разом із відставкою прем'єр-міністра створюють достатню основу для компромісу та завершення кризи в Україні, переконаний прем'єр України Микола Азаров, що подав у відставку.

"Дорогі співвітчизники! Сьогодні я прийняв для себе дуже важке, але водночас відповідальне рішення подати у відставку з посади прем'єр-міністра. Я прийняв це рішення, тому що я хотів забезпечити можливість усім нашим політичним силам досягти згоди, досягти компромісу та завершити ту кризу, яка розпочалася. Ті рішення, які ухвалила сьогодні Верховна Рада, створюють разом із моїм рішенням достатню основу для компромісу", - йдеться в офіційній заяві М.Азарова, відеоверсію якої розміщено на його офіційному сайті.

Звертаючись до громадян України, екс-прем'єр наголосив, що для нього "єдність, цілісність нашої країни, можливість успішного її розвитку - найголовніше".

"Амбіції - це другорядне", - запевнив він.

"Я глибоко вдячний президентові та Верховній Раді, які всі ці чотири роки підтримували уряд у проведенні складних реформ, складних перетворень. Я можу чесно дивитися (в очі) нашим громадянам: країна в умовах світової економічної кризи впоралася з багатьма проблемами, які стояли у неї на шляху. Дякую вам за увагу, дякую за довіру", - сказав М.Азаров.

28 січня прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що М.Азаров подав у відставку.

"З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з поста прем'єр-міністра України", - йдеться в заяві М.Азарова.

У своїй заяві він зазначає, що конфліктна ситуація, яка склалася в державі, загрожує економічному і соціальному розвитку України, несе в собі загрозу всьому українському суспільству і кожному громадянину.

Президент України Віктор Янукович через декілька годин прийняв відставку прем'єр-міністра М.Азарова та Кабінету Міністрів. Він доручив Кабміну продовжувати працю до початку роботи новосформованого уряду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА