14:31 29.01.2014

Президент Європарламенту закликає РЄ, ПАРЄ і Європарламент зробити все, щоб ситуація в Україні не погіршилася, а санкції "не розгорталися" надалі

2 хв читати

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц говорить про те, що європейські інституції мають зробити все, щоб прискорити діалог між сторонами конфлікту в Україні з тим, щоб запобігти погіршенню ситуації, і щоб не були застосовані санкції.

Він також знову закликав усі сторони конфлікту до діалогу, припинення насильства і пошуку мирного вирішення ситуації. Такі положення пролунали у промові М.Шульца в середу в Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Я звертаюся до всіх: будь ласка, покладіть край цьому насильству і говоріть один з одним, знайдіть мирне вирішення. Ви маєте знайти вихід із цієї кризи. Ми разом, Рада Європи, ПАРЄ і Європейський парламент, ми не можемо просто стояти і дивитися, що відбувається і нічого не робити, коли триває ескалація насильства. Ми маємо зробити все, що ми можемо, щоб прискорити діалог між сторонами, і маємо гарантувати, що ситуація не погіршиться, санкції не повинні бути розгорнуті", - заявив він.

М.Шульц також привітав той факт, що "певне законодавство було скасовано" (від 16 січня - ІФ). "Це важливий хороший сигнал, але щоб вирішити цю політичну кризу, потрібні інші кроки", - упевнений він.

"Конфлікт може бути вирішено лише за допомогою діалогу, до якого мають бути залучені всі сторони", - переконаний М.Шульц.

Президент Європарламенту поінформував депутатів ПАРЄ про те, що наразі в Києві перебуває верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і голова комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту Елмар Брок проводять переговори, "зустрічаючись з усіма, допомагаючи знайти мирне вирішення". "Після повернення вони доповідатимуть, і ми ухвалимо рішення", - повідомив він про подальші дії Європарламенту.

М.Шульц також повідомив, що на минулому саміті Росія-ЄС Брюссель звернувся до Москви: "Будь ласка, чи не могла б російська влада використовувати свій вплив, щоб гарантувати запобігання насильству і замість цього посилити діалог". "У вас, - звернувся президент ЄП до депутатів ПАРЄ, - є російські депутати, ви - унікальне місце, хороша платформа для потенційного процесу діалогу".

Крім того, М.Шульц повідомив про те, що обговорював із членами моніторингової місії Петом Коксом і Александром Кваснєвським можливість організації іншої місії, щоб "продовжувати посередницьку місію з вирішення ситуації" з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА