10:46 04.03.2014

Україна і Росія мають винести належні уроки з подій останніх днів - посол Єльченко

1 хв читати
Україна і Росія мають винести належні уроки з подій останніх днів - посол Єльченко

Посол України в Росії Володимир Єльченко перебуває в постійному контакті з МЗС РФ, до Києва для консультацій його не викликали.

"Контакти посольства України в РФ із МЗС Росії завжди були достатньо динамічними і не припинялися ні на хвилину",- заявив "Інтерфаксу" В.Єльченко.

Він зазначив, що найближчим часом не планує виїжджати в українську столицю. "Не планую, і для консультацій мене не викликали",- сказав високопоставлений дипломат.

В.Єльченко зазначив, що дипмісія вважає главою України спікера Верховної ради Олександра Турчинова, а главою МЗС країни Андрія Дещицю. "Посольство працює у повній відповідності до Конституції та законів України. Главою Української держави є в.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Валентинович Турчинов, главою зовнішньополітичного відомства України - в.о. міністра закордонних справ України Андрій Богданович Дещиця",- сказав посол.

"Щодо подальшої взаємодії, то, як мені здається, Україна та Росія матимуть винести належні уроки з подій останніх днів. Вибачте за патетику, але нам потрібно буде дивитися одне одному в очі, а також дати громадськості та громадянам наших країн відповіді на багато невтішних запитань, без лукавства і неправди, а з надією на відновлення довіри. Час покаже", - наголосив В.Єльченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА