12:16 05.03.2014

Лавров вважає спробою загострити відносини Росії із Заходом заяву про переговори навколо розміщення ПРО США в Україні в обмін на фіндопомогу

2 хв читати
Лавров вважає спробою загострити відносини Росії із Заходом заяву про переговори навколо розміщення ПРО США в Україні в обмін на фіндопомогу

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає заяви про переговори, пов'язані з обміном фінансової допомоги на розміщення американської ПРО в Україні, спекуляціями та спробою загострення відносин між Росією та Заходом.

"Якщо це так, то ми маємо черговий приклад того, як за цілковитого потурання наших західних партнерів ті, хто зараз засідає у Верховній Раді, намагаються спекулювати на відносинах між Росією та Заходом і намагаються загострювати ці відносини, сподіваючись у каламутній воді щось там упіймати", - сказав С.Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм іспанським колегою Хосе Мануелем Гарсіа-Маргальо.

При цьому глава МЗС РФ наголосив, що не чув заяви про те, що українська сторона провадить переговори щодо розміщення американської ПРО на своїй території в обмін на фінансову допомогу.

С.Лавров застерігає західні країни від підтримки людей, що прийшли до влади в Україні неконституційним шляхом. "Якщо ми даємо такі поблажки тим, хто зараз намагається керувати нашим великим добрим історичним сусідом, то всі мають розуміти, що поганий приклад дуже заразливий, і необхідно бути послідовним в усьому без будь-яких подвійних стандартів", - сказав С.Лавров.

Як заявив глава російського зовнішньополітичного відомства, корінь проблем у ситуації з Україною полягає в тому, що "світова спільнота своєчасно не змогла дружно відреагувати на антиурядові протести, які здійснювалися з грубим порушенням закону України озброєними людьми, навпаки, ці протести підтримували і навіть заохочували".

"Найгарячіша фаза цієї кризи, гаряча у переносному розумінні, розпочалася, коли у порушення Конституції України сталося, по суті, збройне захоплення влади, і легітимно обраного президента було відсторонено методом, який не передбачений ні Конституцією, ні законами України", - сказав С.Лавров.

У свою чергу Х.М.Гарсіа-Маргальо заявив на прес-конференції, що в ситуації з Україною необхідно поважати міжнародне право і законодавчі основи української держави.

"Територіальна цілісність та незалежність держави мають бути завжди поважані. Міжнародне право, безумовно, необхідно додержувати згідно зі Статутом ООН, також Гельсінський договір та договори між Росією і Україною від 1997 року", - сказав він.

Він зазначив, що згідно з Конституцією України країна неділима, а Крим є її частиною.

За словами іспанського міністра, не "можна логікою конфронтації підміняти логіку діалогу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА