11:25 06.03.2014

Президент Європарламенту публічно запевнив Київ у підтримці "мирного та демократичного майбутнього"

1 хв читати

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц дав публічні гарантії українському народу підтримувати мирне й демократичне майбутнє країни.

"Я гарантую вам, що цей парламент завжди був на боці вільної, демократичної, самосвідомої української нації, і я даю вам публічні запевнення, що ми (Європейський парламент - ІФ) стоїмо за вами та вашим урядом, ми підтримуємо мирне й демократичне майбутнє вашої країни", - заявив М.Шульц у четвер у Брюсселі після зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

За словами президента ЄП, під час зустрічі, яка відбулася за участю представників усіх політичних груп, обговорювалося питання про те, що "ми можемо зробити у Брюсселі". "Ми сподіваємося, що EUR11 млрд (фінансової допомоги Україні з боку ЄС - ІФ) буде надано негайно, тому що необхідно терміново створити для уряду можливість діяти, підтримуючи своїх громадян, діяти, щоб країна змогла вижити в цій надзвичайно важкій ситуації, вижити політично, економічно та соціально", - наголосив М.Шульц.

Він також вважає, що ЄС має бути гарантом української територіальної цілісності та суверенітету. Також М.Шульц висловився на підтримку "цільових санкцій".

Президент Європарламенту знову висловив занепокоєння у зв'язку з "тривалими провокаціями в Криму", а також розчарування фактом відмови Росії від зустрічі в рамках консультацій підписантів Будапештського договору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА