19:14 20.03.2014

Москва залишає за собою право вдатися до адекватних контрзаходів у відповідь на будь-які посягання Києва на російську власність - МЗС РФ

2 хв читати

Будь-які посягання української влади на російську власність Москва розцінюватиме як грубе порушення міжнародного права та принципу державного суверенітету, російська сторона залишає за собою право вжити в такому разі адекватні та відповідні контрзаходи, заявляють у Міністерстві закордонних справ РФ.

"Міністр юстиції України виступив із погрозою компенсувати шкоду Україні від деякої націоналізації української власності в Криму за рахунок майна Російської Федерації, зокрема майна "Газпрому", - зазначено в коментарі департаменту інформації та друку МЗС Росії, розміщеному на сайті відомства в четвер.

"Будь-які посягання української влади на російську власність, зокрема за кордоном, розцінюватимемо як грубе порушення міжнародного права та принципу державного суверенітету. Звісно, в цьому разі ми залишаємо за собою право вдатися до адекватних та відповідних контрзаходів", - заявляють у МЗС.

"Особливий подив викликають погрози на адресу конкретних російських комерційних компаній, зокрема ВАТ "Газпром", - зазначили на Смоленській площі.

"Хотілося б нагадати Києву про те, що згідно з Конституцією України право приватної власності непорушне, а примусове відчуження об'єктів такого права можливе лише за умови попереднього та повного відшкодування їх вартості. Крім того, до майна комерційних господарюючих суб'єктів, яким є і "Газпром", в повному обсязі застосовуватимуться і відповідні положення чинної російсько-української угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій 1998 року", - йдеться в коментарі МЗС РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА