11:12 10.04.2014

Партія регіонів хоче брати участь у чотиристоронніх переговорах щодо врегулювання ситуації в Україні від імені південного сходу країни

2 хв читати

Партія регіонів від імені південного сходу України готова брати участь у переговорах між Україною, ЄС, Росією та США з метою врегулювання політичної кризи.

Як прес-служба Партії регіонів, таке рішення в середу пізно ввечері ухвалила президія політради партії.

"Партія регіонів має у восьми південно-східних областях України представництво в місцевих радах, а також найбільшу фракцію в українському парламенті. Тому має підстави запропонувати як парламентера Михайла Добкіна, який виграв праймериз на з'їзді ПР і є кандидатом на посаду президента України від Партії регіонів", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше цього тижня держсекретар США Джон Керрі та глава МЗС Росії Сергій Лавров домовилися провести чотиристоронню зустріч щодо ситуації в Україні наступного тижня в Європі.

Очікується, що в переговорах мають узяти участь представники США, ЄС, Росії та України.

Глава МЗС РФ висловив побажання, щоб представники південних і східних регіонів України були представлені на багатосторонніх консультаціях з урегулювання української кризи. "Ми за те, щоб південь і схід України були представлені на майбутніх заходах", - сказав він на прес-конференції.

Водночас у МЗС України заявили, що в міжнародних переговорах щодо врегулювання ситуації в Україні можуть брати участь тільки офіційні представники.

У зовнішньополітичному відомстві України нагадали, що український уряд неодноразово висловлював готовність враховувати точки зору всіх громадян України з усіх регіонів країни, і "саме для цього здійснюється підготовка до конституційної реформи, де ці питання буде враховано". "Але коли йдеться про переговори такого рівня, то участь у них мають брати офіційні представники держав", - сказав представник МЗС Євген Перебийніс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА