08:30 19.04.2014

Влада України почала виконувати Женевські домовленості - МЗС

2 хв читати
Влада України почала виконувати Женевські домовленості - МЗС

Уряд України здійснює першочергові кроки з метою деескалації ситуації у східних областях України та реалізації домовленостей за результатами чотиристоронньої зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств України, РФ, США та ЄС, яка відбулася 17 квітня в Женеві, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Передусім, зазначають у МЗС, призупинено активну фазу проведення антитерористичної операції, головним завданням якої є гарантування периметра безпеки від збройних сепаратистів і вжиття заходів щодо уникнення жертв серед цивільного населення.

Також Кабмін на позачерговому засіданні 17 квітня ухвалив розпорядження "Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади".

"У цьому документі, міністрам, керівникам інших центральних органів виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено організувати та забезпечити до 1 жовтня 2014 р. обговорення відповідних поправок до Конституції із залученням органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, громадськості, наукових і ділових кіл", - пояснили в МЗС України.

Ще раніше, нагадують у зовнішньополітичному відомстві, а саме 1 квітня Кабмін України затвердив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, основною ідеєю якої є децентралізація влади в країні, суттєве розширення повноважень територіальних громад, зміна системи управління на обласному та районному рівнях.

Крім цього, уряд України підготував проект закону про амністію учасників масових заворушень у східних областях, що поширюватиметься на тих протестувальників, які складуть зброю і звільнять захоплені адміністративні будівлі, крім тих осіб, які підозрюються у вчиненні тяжких злочинів.

У МЗС зазначили, що Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України продовжать реалізацію активної кампанії з вилучення нелегальної зброї у населення.

"Україна закликає сторони женевських домовленостей докласти максимальних зусиль для деескалації ситуації на Сході України, де сьогодні спостерігається високий рівень загрози життю і безпеці громадян", - заявляють у зовнішньополітичному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА