19:19 25.04.2014

ЄС розгляне введення подальших санкцій проти Росії у зв'язку з розвитком подій навколо України - Меркель

2 хв читати

Росія не прагне виконувати женевські домовленості щодо України, тому ЄС має намір розглянути новий пакет санкцій стосовно Москви, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель журналістам після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Вона наголосила, що в телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним "ясно дала зрозуміти, що, з одного боку, Україна зробила низку кроків у рамках запущеного в Женеві процесу, і що, з іншого боку, Росія недостатньою мірою визнає свої зобов'язання щодо домовленостей, і це вплинуло на сепаратистів в Україні".

"Я переконана, що у Росії є можливість привести українських сепаратистів на мирний шлях. На жаль, сигналів про це не надходило", - додала А.Меркель.

Канцлер ФРН наголосила, що європейські країни та країни G7 спільно дадуть відповідь на події в Україні. Зокрема, за її словами, глави МЗС країн ЄС незабаром проведуть зустріч, на якій обговорять подальші кроки проти Росії, такі як заморожування активів та заборона на в'їзд до ЄС.

А.Меркель також сказала, що у загальних рисах підтримує заклик польського прем'єра створити Європейський енергетичний союз.

Офіційний представник уряду ФРН Штеффан Зайберт заявив у п'ятницю, що Німеччина планує ввести санкції стосовно Росії, якщо Москва не зробить ніяких кроків щодо виконання женевської угоди. За його словами, у разі подальшого загострення конфлікту в Україні Німеччина буде вимушена ввести санкції проти РФ.

"Ми, як і раніше, готові (до введення санкцій - ІФ). Якщо нічого не зміниться, треба готуватися до нових заходів", - сказав Ш.Зайберт.

Стосовно женевської угоди, то, як заявив представник, "жодну з домовленостей Росія не виконала". Росія має офіційно закликати сепаратистів на сході України діяти без застосування сили та скласти зброю, наголосив він.

За словами Ш.Зайберта, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним висловила стурбованість напруженою ситуацією на сході України та завила, що очікує від Росії підтвердження своїх зобов'язань щодо женевських домовленостей та співпраці в питанні їх виконання.

Зі свого боку глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр на своїй сторінці у Twitter написав, що "всі сторони українського конфлікту мають виконувати досягнуті в Женеві домовленості".

"Женевським домовленостям треба дати шанс. ОБСЄ готова провадити переговори з конфліктуючими сторонами. Для того, щоб зупинити це безумство, залишилося не так багато часу", - написав він.

Раніше в п'ятницю під час телефонної розмови президент Росії В.Путін та канцлер ФРН А.Меркель обговорили кризу в Україні та можливі дії щодо деескалації ситуації в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА