15:49 05.05.2014

Друга "женевська зустріч" може відбутися до виборів 25 травня, про дату і місце її проведення поки що говорити рано - МЗС

2 хв читати
Друга "женевська зустріч" може відбутися до виборів 25 травня, про дату і місце її проведення поки що говорити рано - МЗС

Місце і дата проведення другого раунду багатосторонніх переговорів з деескалації ситуації в Україні наразі невідомі, але вони можуть відбутися до 25 травня, коли в Україні заплановано проведення першого туру позачергових президентських виборів, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Поки що це рішення не ухвалено (про місце і дату проведення переговорів - ІФ), консультації між сторонами відбуваються, тому поки що про місце проведення і навіть проведення цієї зустрічі рано говорити", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у понеділок на брифінгу в Києві.

Відповідаючи на запитання про те, чи може відбутися другий раунд переговорів до проведення президентських виборів в Україні, представник зовнішньополітичного відомства сказав: "Це може бути до виборів".

За словами Є.Перебийноса, "Україна була і залишається відданою женевським домовленостям". "Але ми категорично відкидаємо спроби російської сторони звинуватити Київ нібито невиконання домовленостей, і констатуємо, що сама РФ не зробила кроків для деескалації ситуації та виконання женевських домовленостей", - підкреслив він.

"Ми позитивно оцінюємо ініціативу проведення чергового раунду консультацій між сторонами Женевських домовленостей", - сказав Є.Перебийніс.

За його словами, наразі проходять консультації між усіма зацікавленими сторонами. "Ми вважаємо, що така нова зустріч, якщо будуть досягнуті домовленості про її проведення, має відбутися в тому ж форматі, як і женевська. Важливо також, щоб під час цієї зустрічі була проведена детальна оцінка виконання всіма сторонами женевських домовленостей. Крім того, на наше переконання, сторони на цій зустрічі мають зосередити увагу на першочергових пріоритетах, які сьогодні можуть призвести до деескалації ситуації... Таким пріоритетом є забезпечення проведення позачергових виборів президента 25 травня", - підсумував Є.Перебийніс.

Як повідомлялося, на чотиристоронній зустрічі в Женеві ЄС-РФ-США-Україна було ухвалено угоду про те, що всі сторони в Україні мають утримуватися від насильницьких дій, залякувань і провокацій, усі озброєні групи мають бути роззброєні, всі незаконно зайняті будівлі необхідно повернути їх власникам.

У понеділок, 5 травня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що вважає за потрібне організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні. "В останні кілька годин я провів безліч переговорів, під час яких я виступав за проведення у друге женевських переговорів", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА