10:21 07.05.2014

Україна позитивно розглядає пропозицію про другий раунд женевської зустрічі - Дещиця

2 хв читати
Україна позитивно розглядає пропозицію про другий раунд женевської зустрічі - Дещиця

Україна відкрита до діалогу та позитивно розглядає пропозицію Німеччини щодо проведення другого раунду женевської зустрічі, заявляє в. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, А.Дещиця провів у Відні зустріч із федеральним міністром закордонних справ ФРН Франком Вальтером-Штайнмаєром.

"Головна увага під час зустрічі була приділена питанню подальших перспектив деескалації ситуації в південних та східних областях України. На пропозицію німецької сторони провести другий етап женевської зустрічі, А.Дещиця відповів, що Україна завжди готова до конструктивного діалогу в інтересах українського народу", - йдеться в повідомленні МЗС.

При цьому глава МЗС розповів про кроки уряду України щодо виконання женевських домовленостей від 17 квітня. "Якщо б усі сторони, передусім РФ, доклали максимальних зусиль з реалізації положень існуючого женевського документа, цього було б достатньо для повноцінної деескалації ситуації в південних та східних областях України", - зазначив А.Дещиця.

У свою чергу глава МЗС ФРН позитивно оцінив дії України з виконання женевських домовленостей і запевнив у підтримці проведення в Україні позачергових президентських виборів 25 травня, зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, на чотиристоронній зустрічі в Женеві ЄС-РФ-США-Україна було ухвалено угоду про те, що всі сторони в Україні мають утримуватися від насильницьких дій, залякувань і провокацій, усі озброєні групи мають бути роззброєні, усі незаконно зайняті будівлі має бути повернено їхнім власникам.

5 травня Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що вважає за потрібне організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні. "За останні кілька годин я провів чимало переговорів, під час яких я виступав за проведення других женевських переговорів", - сказав він.

Того самого дня в МЗС України заявили, що місце та дата проведення другого раунду багатосторонніх переговорів щодо деескалації ситуації в Україні наразі невідомі, але вони можуть відбутися до 25 травня, коли в Україні заплановано проведення першого туру позачергових президентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА