09:17 01.06.2014

Можливість третьої хвилі санкцій проти Росії Європа та США можуть обговорити найближчим часом - Пайєтт

1 хв читати
Можливість третьої хвилі санкцій проти Росії Європа та США можуть обговорити найближчим часом - Пайєтт

Сполученим Штатам Америки треба провести консультації з європейськими партнерами щодо можливого третього рівня санкцій стосовно Росії, зазначає посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Дуже важливо і для Сполучених Штатів, і для наших європейських партнерів продовжувати чинити тиск на Росію. Що стосується можливої наступної хвилі санкцій, то нам необхідно провести консультації з нашими європейськими союзниками найближчим часом. Наступного тижня президент Б.Обама буде в Європі з візитом, так що можливостей для таких консультацій у нього буде достатньо", - сказав дипломат в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна", опублікованому в суботу.

За його словами, санкції, введені проти Росії, "вже відіграли і продовжують відгравати свою роль". "Вони були одним із тих чинників, що допомогли провести вибори (президента України - ІФ)... досить успішно", - зазначив посол.

Дж.Пайєтт вказав на важливість того, що санкції найбільш ефективні, "якщо їх здійснювати спільно з нашими європейськими союзниками".

Водночас дипломат вважає помилкою концентрацію уваги виключно на питанні санкцій. "Це не найважливіший аспект підтримки Сполученими Штатами України. Набагато важливіше, на мій погляд, - наша тверда підтримка політичних реформ і економічного прогресу України, який покаже її народу, що його вибір на користь руху до Європи дійсно приведе до більш заможного і справедливого майбутнього", - упевнений Дж.Пайєтт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА