09:49 10.06.2014

Київ не визнає парламентських виборів у Південній Осетії - заява МЗС

1 хв читати
Київ не визнає парламентських виборів у Південній Осетії - заява МЗС

Міністерство закордонних справ України підтверджує незмінність позиції країни щодо територіальної цілісності Грузії і не визнає парламентських виборів, проведених в Південній Осетії 8 червня.

"Україна не визнає легітимність так званих парламентських виборів, які відбулися в Південній Осетії (Грузія) 8 червня. МЗС України підтверджує незмінність позиції України щодо територіальної цілісності Грузії в рамках визнаних міжнародним співтовариством кордонів і невизнання незалежності Абхазії та Південної Осетії", - йдеться в заяві МЗС, поширеній в понеділок.

У МЗС наголосили, що Україна виступає за врегулювання конфлікту на території Грузії на основі принципів і норм міжнародного права.

"Повага до суверенітету і територіальної цілісності Грузинської держави в рамках міжнародно визнаних кордонів є визначальним чинником у цьому процесі", - підсумували у зовнішньополітичному відомстві України.

Парламентські вибори в Південній Осетії відбулися 8 червня. За даними ЦВК республіки, явка на виборах становила 60,14%.

Партія "Єдина Осетія" набрала 43,10% голосів, "Єдність народу" - 13,24%, Народна партія - 9,08%, партія "Нихас" - 7,47%. Решта п'ять партій не подолали семивідсоткового бар'єру, необхідного для проходження в парламент.

Європейський Союз не визнає ці вибори і підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії, як це визнано міжнародним правом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА