16:59 20.06.2014

Мирний план президента України буде оприлюднено сьогодні - Чалий

2 хв читати
Мирний план президента України буде оприлюднено сьогодні - Чалий

План мирного врегулювання ситуації на сході України, запропонований президентом Петром Порошенком, буде оприлюднено протягом п'ятниці, заявив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.

"Я думаю, що рахунок пішов на години", - сказав В.Чалий на брифінгу в п'ятницю, відповідаючи на запитання, коли мирний план президента буде представлений суспільству.

За його словами, президент озвучить чіткі параметри початку і взаємодію всіх елементів плану.

План є українським, хоча і готувався за участю міжнародного товариства, пояснив заступник голови адміністрації президента. "Цей план напрацьовувався, зокрема, спільними зусиллями, спільним баченням Європи, ОБСЄ. Цей план напрацьовувався в постійному діалозі з європейськими партнерами. Але він, очевидно, є українським", - сказав В.Чалий.

Крім того, зміст плану президента України доведено до відома міжнародних сторін. "Сьогодні він доведений фактично до всіх країн ЄС, США, Канади, його знають у Росії та Японії. Тобто ситуація зрозуміла", - сказав В.Чалий.

Як повідомлялося, учасники тристоронньої контактної групи щодо реалізації положень мирного плану президента України у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЄ на початку червня провели три засідання.

"У результаті проведеної роботи сторони дійшли спільного розуміння за головними етапами виконання зазначеного плану та переліку першочергових завдань, досягнення яких сприятиме деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях України", - зазначалося в повідомленні МЗС.

Розроблені пропозиції Україна направила російській стороні та очікує реакції Москви на ці напрацювання.

19 червня П.Порошенко заявив, що Україна презентує мирний план президента щодо врегулювання ситуації на сході країни на засіданні Ради ЄС на рівні глав МЗС у Люксембурзі 23 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА