20:24 23.06.2014

Кучма повідомляє про досягнення в Донецьку домовленості про двостороннє припинення вогню до 10-ї ранку 27 червня

2 хв читати

Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах у Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

"Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10-ї ранку 27 червня", - заявив Л.Кучма на брифінгу після переговорів.

У свою чергу присутні на зустрічі представники ОБСЄ заявили, що провадитимуть спільні роботи з пошуку групи, що зникла в Донецькій області. "ОБСЄ сприяє мирному врегулюванню конфлікту, проте ми маємо бути впевнені в тому, що наша місія перебуватиме в безпеці", - заявила представник місії ОБСЄ.

У понеділок в Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації.

У переговорах беруть участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, голова громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Бородай, лідер руху "Південний схід" Олег Царьов і представники самопроголошеної "Луганської народної республіки".

О.Бородай раніше заявив в ефірі телеканалу "Россия-24", що керівництво Донецької народної республіки сподівається на перехід до переговорів про мирне врегулювання конфлікту до 27 червня. Він також наголосив, що ополченці готові припинити вогонь у відповідь на аналогічні дії української сторони.

Багато представників місцевих ЗМІ дізналися про місце переговорів останньої миті і не були на брифінгу. Потрапити до будівлі захопленої Донецької обладміністрації могли лише ті журналісти, кого акредитувала прес-служба "ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА