13:05 26.06.2014

Вступ до ЄС підтримують 53% українців, 24,5% бачать країну в МС - соцопитування

2 хв читати
Вступ до ЄС підтримують 53% українців, 24,5% бачать країну в МС - соцопитування

Більш половини населення України підтримує вступ України до Європейського союзу і лише близько чверті підтримують вступ до Митного союзу, свідчать результати загальнонаціонального дослідження громадської думки населення України, презентованого в четвер у Києві.

"Підтримка вступу України в ЄС поступово зростала протягом останніх років, і сьогодні становить 53%, тоді як проти членства в ЄС виступають 35,5%, а 11,6% не визначилися", - повідомив директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна під час круглого столу "Україна після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом: виклики, проблеми, перспективи".

Згідно з дослідженням, лише 24,5% підтримують ідею вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, 61,1% опитаних виступають проти такого рішення, а 14,4% - не визначилися.

Як зазначила І.Бекешкіна, ставлення населення до ідеї вступу в Митний союз кардинально змінилося протягом останніх років: у 2009 році 58% населення висловлювалися за вступ в Митний союз і лише 20% були проти.

Проти вступу в МС виступає абсолютна більшість жителів західного і центрального регіонів і відносна більшість на сході і півдні. Донбас є єдиним регіоном, де більшість населення (73,1%) підтримує членство України в МС, лише 13,8% не підтримують і 13,1% не змогли відповісти на це запитання. Водночас 75% жителів Донбасу вважають, що Україні не варто вступати в ЄС, підтримують євроінтеграцію 14,1% і 10,9% не змогли відповісти на це запитання.

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення було проведено фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" разом із Центром імені Разумкова з 14 до 18 травня 2014 року. Опитування проводилося в усіх регіонах України, за винятком Криму. Всього було опитано 2011 респондентів за вибіркою, репрезентативною для дорослого населення України (старше 18 років). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Дослідження було здійснено за проектом "Громадський соціологічний консорціум" за фінансової підтримки Європейського союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА