15:10 27.06.2014

Тимошенко закликає президента ввести воєнний стан на Донбасі після закінчення терміну на складання зброї

2 хв читати
Тимошенко закликає президента ввести воєнний стан на Донбасі після закінчення терміну на складання зброї

ідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про необхідність перейти до більш рішучих дій після закінчення терміну, відведеного на складання зброї, та ввести воєнний стан на Донбасі.

"Сьогодні спливає той термін, який був виділений на проведення цих мирних ініціатив, і сьогодні цілком зрозуміло, що РФ ці мирні ініціативи не підтримала, не долучилася до них, не скористалася цим шансом. Ще до 22.00 є час, і ми будемо сподіватися, що Росія покине територію України, дасть нам мир, дасть нам спокій. Але в той же час, якщо цього не відбудеться, нам треба діяти рішуче", - заявила Ю.Тимошенко після відвідування в госпіталі поранених в АТО військовослужбовців, інформує прес-служба партії.

При цьому вона наголосила: "Я переконана, що після завершення мирної односторонньої ініціативи України треба вводити на частині територій Донецької та Луганської областей воєнний стан".

Ю.Тимошенко також запевнила, що у разі внесення президентом такої пропозиції до парламенту, партія "Батьківщина" та її фракція одностайно підтримають цю ініціативу.

"Я абсолютно поділяю висловлювання президента України про те, що треба не місяцями вести наші військові операції, а закінчити їх за дві години, і саме цього очікує вся країна. Росія не підтримала мирні ініціативи України. За цей тиждень вона посилила атаку на Україну, але я впевнена, що Україна сильна і може з цим впоратися. Мир - безцінна річ, але мир треба завойовувати, а не виторговувати", - сказала вона.

Як повідомлялося, 20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ українським силовикам, задіяним в антитерористичній операції, в односторонньому порядку припинити вогонь на сході держави з 22.00 п'ятниці до 22.00 наступної п'ятниці - 27 червня.

"Глава держави зазначив, що ця фаза мирного плану відбувається у координації з інспекторами ОБСЄ і має чітко обмежений термін для того, щоб усі, хто підтримує план президента, мали можливість скласти зброю", - повідомляється на офіційному сайті глави держави.

П.Порошенко закликав усіх підтримати дії, спрямовані на мирне врегулювання ситуації на сході держави.

Водночас президент наголосив, що "у разі, якщо буде здійснено збройний напад на українські підрозділи або мирне населення, наші військові відкриватимуть вогонь у відповідь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА