20:32 29.06.2014

Учасники віче на Майдані підтримали вимогу про введення на Донбасі воєнного стану

2 хв читати
Учасники віче на Майдані підтримали вимогу про введення на Донбасі воєнного стану

Учасники віче на майдані Незалежності в Києві підтримали вимогу про скасування режиму припинення вогню на сході України, введенні в цьому регіоні воєнного стану, а також вимагали відсторонити від ведення переговорів голови громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в неділю на віче зібралося кілька тисяч людей, до яких приєдналися представники добровольчих батальйонів "Донбас", "Дніпро" і "Айдар", Ради сотень і громадські організації Майдану, які раніше пікетували будівлю адміністрації президента на вул.Банковій в Києві.

Активісти зі сцени зачитали вимоги, які вже передали до Адміністрації президента.Під час віче також з'явилася вимога усунути від переговорного процесу В.Медведчука та народного депутата Нестора Шуфрича, яку учасники заходу підтримали.

Людей запросили наступної неділі знову прийти на віче, а у вівторок закликали прийти під Верховну Раду і вимагати від депутатів ухвалення нового закону про вибори.

Як повідомлялося, президент України на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на сході України, розпочатий 20 червня, до 22:00 30 червня. Україна очікує, що за цей час відбудеться "закриття пунктів вербування найманців на території РФ, припинення пересування незаконних збройних формувань на території Донецької і Луганської областей".

23 червня в Донецькій облдержадміністрації відбулися багатосторонні консультації, в них взяли участь Н.Шуфрич, В.Медведчук, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, лідер руху "Юго-Восток" Олег Царьов, представники самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік". Перше засідання тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві.

27 червня тристороння контактна група Україна-РФ-ОБСЄ з врегулювання ситуації на сході України обговорювала на консультаціях у п'ятницю з представниками "ЛНР" і "ДНР" питання звільнення захоплених прикордонних пунктів пропуску, звільнення заручників, припинення вогню і умови підтримки мирного плану президента Петра Порошенка.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА