16:39 07.07.2014

МЗС України вимагає від РФ негайно звільнити і повернути на батьківщину кінорежисера Сєнцова та інших ув'язнених українців

1 хв читати
МЗС України вимагає від РФ негайно звільнити і повернути на батьківщину кінорежисера Сєнцова та інших ув'язнених українців

Міністерство закордонних справ України обурене рішенням Лефортівського суду Москви про продовження утримання під вартою всесвітньо відомого українського режисера Олега Сєнцова до 11 жовтня 2014 року і вимагає негайного його звільнення.

"Категорично вимагаємо від російської сторони негайного звільнення та повернення на Батьківщину Олега Сєнцова, Олексія Чернія, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кальченка та інших ув'язнених українців", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства України, оприлюдненому в понеділок.

Також у МЗС наголосили, що неприпустимим є зволікання із визволенням та поверненням до України Юрія Яценка та Богдана Яричевського, яких, незважаючи на відповідне рішення суду, продовжують незаконно утримуються під вартою.

"Російська сторона продовжує зволікати з відповіддю на майже тридцять офіційних звернень про захист прав та інтересів десятків наших громадян, яких незаконно позбавили волі й злочинно переслідують у Росії", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС вважають, що такі дії Росії є "свідомим і брутальним наступом на основоположні права людини".

"Звертаємося до міжнародної спільноти підтримати зусилля України і вплинути на російську владу для негайного звільнення невинних громадян нашої країни, що стали заручниками антиукраїнської політики Кремля", - закликають у зовнішньополітичному відомстві України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА