12:28 14.07.2014

Порошенко затвердив структуру Адміністрації президента й обмежив чисельність працівників до 416

2 хв читати
Порошенко затвердив структуру Адміністрації президента й обмежив чисельність працівників до 416

Президент України Петро Порошенко затвердив структуру адміністрації глави держави та граничну чисельність її працівників у кількості 416 штатних одиниць.

Відповідний указ №592/2014 "Питання Адміністрації президента України" глава держави підписав у понеділок.

Так, згідно з указом затверджено структуру Адміністрації президента у складі голови, його заступників і двох перших заступників, прес-секретаря, першого помічника, помічників, радників, уповноважених президента, служби президента, приймальні президента, офісу голови Адміністрації президента, 15 головних департаментів, п’яти департаментів і чотирьох відділів.

Зокрема, в структурі Адміністрації президента передбачено головні департаменти: з питань впровадження реформ, з питань національної безпеки та оборони, з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції, з питань гуманітарної політики, з питань внутрішньої політики, головний департамент реформування адміністрації президента, головний державно-правовий департамент, головний департамент правової політики.

Також указ передбачає в структурі Адміністрації президента головний департамент регіональної політики, головний контрольний департамент, головний департамент зовнішньої політики та європейської інтеграції, головний департамент державного протоколу та церемоніалу, головний департамент забезпечення доступу до публічної інформації, головний департамент інформаційної політики, головний департамент документального забезпечення.

Затверджено в структурі Адміністрації президента також департамент місцевого самоврядування та децентралізації, департамент державних нагород, департамент з питань громадянства, департамент з питань помилування та режимно-секретний департамент.

Крім того, в Адміністрації президента будуть відділи забезпечення: взаємодії президента з Верховною Радою України, зв'язків президента з Кабінетом Міністрів, діяльності уповноваженого президента з прав дитини, а також відділ представництва інтересів президента в судах.

Згідно з указом, голова Адміністрації президента затверджує схему розподілу обов'язків між собою, своїми першими заступниками і заступниками, першим помічником президента, а також закріплює за ними самостійні структурні підрозділи Адміністрації президента.

Указ також вносить низку змін до положення про Адміністрацію президента, зокрема, пов'язаних із відповідними структурними змінами, а також визнає такими, що втратили чинність, низку ряд статей і підпунктів деяких указів, зокрема, №352 "Деякі питання Адміністрації президента України", законів №№722 та 739 "Питання Адміністрації президента України", №811 "Питання уповноваженого президента України з прав дитини". Також скасовано дію низку указів, а також статей і пунктів низки інших указів про внесення змін до указу №352.

Кабмін має вирішити в установленому порядку питання віднесення відповідних посад працівників Адміністрації президента до категорій посад державних службовців, а також привести свої рішення у відповідність із цим указом.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Рік тому чисельність адміністрації четвертого президента України Віктора Януковича було затверджено у кількості 559 штатних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА