20:23 31.07.2014

Київ не сумнівається в послідовній підтримці Німеччини - глава МЗС

2 хв читати
Київ не сумнівається в послідовній підтримці Німеччини - глава МЗС

Канцлера ФРН Ангелу Меркель намагаються дискредитувати за її підтримку України, проте Київ не сумнівається в послідовній позиції Німеччини, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Новина про переговори між Німеччиною та Росією щодо України виглядає як невдала спроба реконструкторів історії нагадати світу про сумнозвісний пакт Молотова-Ріббентропа", - сказав П.Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

На його переконання, світ змінився. "Змінилася Німеччина. Пані Меркель як ніхто добре розуміє, що ми живемо у XXI, а не у ХХ столітті. І рішення мають відповідати своєму часу, а не тягнути світ у минуле", - вважає міністр.

П.Клімкін запевнив, що, незважаючи на всі чутки та спекуляції, Німеччина послідовно підтримує Україну у боротьбі з тероризмом на сході країни. "Саме Берлін, нарешті, відіграв ключову роль у тому, щоб Європа зробила безпрецедентний крок - сформувала єдину позицію стосовно Росії та підтвердила євроатлантичну єдність", - сказав він.

"Цим Німеччина продемонструвала, що живе за принципами XXI століття. Час покаже, чи дотримуються їх деякі інші країни", - підсумував глава зовнішньополітичного відомства України.

Раніше британське видання The Independent повідомило з посиланням на неназвані джерела, що ФРН та РФ працюють над таємним планом, основною метою якого є стабілізація кордоні України та зміцнення економіки цієї країни.

Для цього Росія, як стверджує газета, має припинити військову та фінансову допомогу ополченцям на сході України, а також укласти з Києвом нову угоду щодо газу. У відповідь міжнародній спільноті доведеться визнати незалежність Криму та його включення до складу Росії. Частиною плану, за відомостями газети, є також домовленість про те, що президент України відмовиться від членства в НАТО, а Росія не буде блокувати торговельні відносини Києва з Євросоюзом, передбачені угодою про асоціацію з ЄС, або втручатися в їх хід.

Переговори, начебто ініційовані німецькою стороною, перервалися через аварію малайзійського "Боїнга" в Україні, пише The Independent.

Згодом уряд Німеччини спростував повідомлення про те, що влада ФРН та Росії начебто працює над таємним планом про стабілізацію ситуації в Україні. "Це повідомлення позбавлене будь-якого підґрунтя", - заявила заступник офіційного представника уряду у Берліні Крістіане Вірц у четвер, повідомляє радіостанція Deutsche welle.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА