16:31 05.08.2014

Акцію солідарності з Україною організують посольства Естонії, Латвії та Литви

2 хв читати
Акцію солідарності з Україною організують посольства Естонії, Латвії та Литви

Посольства Естонії, Латвії та Литви мають намір провести акцію солідарності з Україною на Європейській площі столиці 23 серпня і в пам'ять Балтійського Шляху 1989 року.

"Ми заявляємо про важливість такої маніфестації, ненасильницької демонстрації, солідарності, єдності трьох балтійських народів через 25 років. Це особливо важливо в умовах російської агресії з боку Кремля стосовно України. Нам необхідно продемонструвати солідарність балтійських держав, європейських держав з Україною", - заявив посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас на брифінгу у вівторок у Києві.

Як зазначила посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе, люди, які прийдуть на Європейську площу в цей день, візьмуться за руки, щоб продемонструвати єдність у підтримці України.

23 серпня 1989 року майже 2 млн жителів трьох країн Балтії провели мирну акцію, взявшись за руки і утворивши 600-кілометровий живий ланцюг від Таллінна через Ригу до Вільнюса, таким чином засвідчивши свою солідарність у боротьбі за свободу, демократію і незалежність.

Акція була приурочена до 50-річчя з дня підписання пакту Молотова-Ріббентропа і мала привернути увагу світової спільноти до історичних подій, що змінили статус країн Прибалтики. Згідно з пактом і секретним протоколом, СРСР і Німеччина ділили сфери впливу в Європі: Латвія, Естонія, Фінляндія, східні області Польщі, Бессарабії відходили СРСР а Литва і захід Польщі - Німеччині. Акція продемонструвала зростаючу впевненість сил, які боролися за незалежність прибалтійських країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА