17:33 27.08.2014

Тігіпко критикує дії Кабміну і НБУ щодо стабілізації гривні

2 хв читати
Тігіпко критикує дії Кабміну і НБУ щодо стабілізації гривні

Народний депутат України, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко заявляє, що ні уряд, ні Нацбанк не вживають заходів для стабілізації національної валюти.

"Те, що відбувається сьогодні з курсовою політикою, - це справжня трагедія для країни. По-перше, зубожіє населення. Катастрофічно падає купівельна спроможність. Зокрема, люди вже відчули це, купуючи ліки, ціни на які значно зросли. Страшно уявити, що буде через 6-9 місяців", - заявив він під час круглого столу "Економічний патріотизм як основа національної єдності", організованого партією "Сильна Україна" в середу.

Ще одним негативним наслідком падіння національної валюти, на думку політика, ,є проблема з поверненням зовнішнього боргу.

"Ми посилюємо проблему нашого зовнішнього боргу. Ми зараз позичаємо гроші. А потім потрібно буде їх віддавати у доларах і євро", - наголосив він.

Також, за словами С.Тігіпка, падає капіталізація великих підприємств. Крім того, девальвація гривні - удар для малого і середнього бізнесу, в якого внутрішній ринок - єдине джерело доходу.

"Виграють від цього лише експортери. Падіння курсу національної валюти фактично підтримали лише олігархів, які заробляють на експорті сировини", - наголосив С.Тігіпко.

Він також зазначив, що ні Національний банк, ні уряд не використовують усіх важелів для стабілізації ситуації на валютному ринку.

"Влада загралася у валютну лібералізацію. Про це треба говорити відверто. Національний банк не виконує своїх зобов'язань щодо стерилізації грошової маси. Крім того, Національний банк виділив чималі ресурси на рефінансування комерційних банків. Хто контролює ці гроші? Де адмінресурс НБУ, який має контролювати кожну копійку і стежити, щоб ці гроші не вийшли на валютний ринок? Нічого цього немає. Звинувачувати тут лише Нацбанк не можна. Тут є вина і уряду", - зазначив С.Тігіпко.

Він також додав, що уряд нічого не робить для того, щоб поліпшити інвестиційний клімат в Україні.

"Нічого не змінилося. Осідлали ті схеми, які були побудовані родиною Януковича. І сьогодні практично продовжують те ж саме. Досить красти", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА