17:11 02.09.2014

Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату "Татнефти" $112 млн

2 хв читати
Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату "Татнефти" $112 млн

Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату "Татнафті" компенсації в розмірі $112 млн плюс відсотки у справі про експропріацію акцій російської нафтокомпанії в ЗАТ "Укртатнафта".

Як повідомляється в журналі Global Arbitration Review, Україна подала апеляцію на рішення міжнародного арбітражу до апеляційного суду Парижа 27 серпня.

Інтереси України в суді представляє французька Winston&Strawn.

Команду юристів очолює адвокат Марія Костятська. Другим юристом виступає професор університету Версаля Томас Клей.

Раніше повідомлялося, що Мін'юст України запропонував компанії за надання юридичних послуг та інтересів країни у справі за позовом "Татнафти" $65 тис. без ПДВ.

У матеріалах суду зазначається, що в міжнародному арбітражі інтереси України представляла Cleary Gottlieb Steen&Hamilton.

Джерело АНІ, ознайомлене з перебігом справи, повідомило, що перегляд рішення міжнародного арбітражу в апеляційному суді малоймовірний, оскільки процесуальних порушень під час судового процесу зафіксовано не було.

Як повідомлялося раніше, такої позиції дотримується статус-партнер юридичної фірми "Маестро і партнери" Ігор Омельченко, на думку якого "складно собі уявити, що Апеляційний суд дійде іншого висновку, ніж Арбітражний трибунал".

"Татнафта" пред'явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, у зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ "Укртатнафта" в жовтні 2007 року та експропріації акцій "Татнефти" у ЗАТ "Укртатнафта". Російська компанія виграла справу - суд зобов'язав Україну виплатити "Татнефти" компенсацію в розмірі $112 млн плюс відсотки. "Укртатнафта" заявила про готовність компенсувати державі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА