17:30 02.09.2014

У ЦВК сподіваються, що ВР у четвер все-таки внесе зміни до держбюджету, виділивши гроші на фінансування виборів

1 хв читати
У ЦВК сподіваються, що ВР у четвер все-таки внесе зміни до держбюджету, виділивши гроші на фінансування виборів

Центральній виборчій комісії розраховують, що Верховна Рада в четвер все-таки внесе зміни до державного бюджету України, виділивши кошти на організацію та проведення позачергових парламентських виборів.

"Ми сподіваємося, що, можливо, у четвер Верховна Рада знайде можливість використовувати парламентський день, щоб ухвалити вкрай необхідні для нас рішення", - заявила журналістам заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Коментуючи неухвалення у вівторок Верховною Радою відповідного законопроекту, вона наголосила, що для ЦВК "це найгірший варіант розвитку подій".

"Безумовно, частина друга статті 46 закону України "Про вибори народних депутатів України" передбачає, що виборчий процес може фінансуватися за рахунок резервного фонду Кабінету Міністрів. На цей випадок законодавець делегував Кабміну повноваження встановлювати порядок здійснення видатків на підготовку виборів, і ми плануємо подати на розгляд Кабміну відповідний проект", - зазначила заступник голови ЦВК.

Водночас вона нагадала, що в держбюджеті на поточний рік передбачено 23 млн грн на проведення повторних і проміжних виборів народних депутатів. За її словами, поки що ЦВК цих коштів достатньо для організації виборчого процесу.

Позачергові парламентські вибори заплановані на 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА