15:18 03.09.2014

Уряд України купує 1 млн тонн південноафриканського вугілля - Яценюк

2 хв читати
Уряд України купує 1 млн тонн південноафриканського вугілля - Яценюк

Уряд України підписав угоду про купівлю 1 млн тонн південноафриканського вугілля, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

"Вони (бойовики - ІФ) розбомбили основні шахти, з яких ми постачали вугілля на українські ТЕС. Тому уряд уже уклав угоду на постачання 1 млн тонн вугілля з Південноафриканської республіки, перший корабель вантажать. Приватні компанії також закуповують вугілля. Ситуація місяць тому була дуже складною, зараз утримуємо баланс – це дуже складно, але робимо все можливе, щоб енергетичний сектор країни працював", - заявив він.

А.Яценюк додав, що імпортне вугілля обходиться Україні дорожче за вітчизняне.

"Це дорожче, довше. Але, з іншого боку, нарешті з'явився стимул замінити наші котли на ТЕЦ, перейдемо на дешевше вугілля, і ситуація в енергетичному секторі змусить нас провадити реальну модернізацію української енергетики", - резюмував він.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міненерговугілля, покупцем африканського вугілля з боку України виступить держкомпанія "Укрінтеренерго", ціну не розголошують.

Як повідомлялося, вуглевидобувні підприємства України в січні-серпні 2014 року, за оперативними даними, з низили видобуток рядового вугілля на 8,9% (на 4 млн 888,2 тис. тонн) порівнян о з аналогічним періодом 2013 року - до 49 млн 820,2 тис. тонн.

У серпні поточного року видобуток вугілля в Україні через бойов і ді ї на Донбасі рухнув удвічі (на 3 млн 369,6 тис. тонн) порівнян о і з серпнем 2013 року - до 3 млн 492,1 тис. тонн. Зокрема коксівного в 2,9 раз и (на 1 млн 229,9 тис. тонн) - до 639,8 тис. тонн, енергетичного - в 1,8 раз и (на 2 млн 139,7 тис. тонн), до 2 млн 852,3 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА