17:37 03.09.2014

Кабмін готовий розпочати реалізацію соцвиплат за судовим рішенням

1 хв читати
Кабмін готовий розпочати реалізацію соцвиплат за судовим рішенням

Кабінет Міністрів України доручив Державній виконавчій службі розпочати інвентаризацію всіх судових рішень, прийнятих на користь українських громадян із соцвиплат, і має намір розпочати процес виплат за цими позовами, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Сьогодні уряд затвердив порядок інвентаризації всіх судових рішень, що ухвалювалися на користь українських громадян з виплати соцвиплат, і встановлення черговості цих виплат за справедливою процедурою", - сказав П.Петренко на прес-конференції в середу в Києві.

За словами міністра, передусім будуть здійснюватися виплати за позовами, що пов'язані з пенсійним та соціальним забезпеченням, можливим відшкодуванням шкоди, завданої здоров'ю. "Другими на черзі будуть рішення судів, пов'язані з трудовими спорами", - сказав він.

П.Петренко упевнений, що вже в цьому році такі виплати можуть розпочатися, всі громадяни, які мають на руках рішення судів, мають подати заяви до Державної виконавчої служби, що займатиметься процесом інвентаризації.

Міністр уточнив, що йдеться про необхідність виплатити громадянам кілька мільярдів гривень.

За його словами, відповідні кошти також будуть закладені в держбюджеті і на 2015 рік, оскільки йдеться про десятки тисяч судових рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА