16:03 04.09.2014

Порошенко сподівається на підписання документа щодо реалізації мирного плану під час засідання контактної групи 5 вересня

2 хв читати
Порошенко сподівається на підписання документа щодо реалізації мирного плану під час засідання контактної групи 5 вересня

Президент України Петро Порошенко очікує, що на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську 5 вересня буде підписано документ про початок реалізації мирного плану врегулювання ситуації на сході країни.

"Я поінформував наших партнерів про переговори, що відбулися з президентом РФ Володимиром Путіним і про ті плани, які мають відбутися завтра, де за попередньою інформацією в 14.00 має вдбутися засідання тристоронньої контактної групи, на якій повинен бути підписаний документ, що передбачає етапність реалізації мирного плану в Україні", - повідомив він журналістам у Ньюпорті (Уельс) у рамках саміту НАТО.

Президент наголосив, що головним елементом цього плану є припинення вогню.

Як повідомлялося, напередодні П.Порошенко заявив, що розраховує на початок переговорів щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях у рамках роботи тристоронньої контактної групи 5 вересня.

"Президент України Петро Порошенко сподівається, що в п'ятницю тристороння контактна група розпочне переговори про процеси мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також будуть зроблені реальні кроки для досягнення миру", - сказав глава держави.

Крім того, у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель він зазначив, що розраховує на те, що спільний план дій може бути основою для консультацій тристоронньої контактної групи 5 вересня в Мінську. Він також висловив сподівання на те, що пропозиції щодо режиму припинення вогню на сході будуть втілені усіма сторонами.

На минулих 1 вересня в Мінську переговорах контактної групи "Україна-РФ-ОБСЄ" щодо врегулювання ситуації на сході України обговорювалися питання подальшого звільнення осіб, затриманих під час конфлікту, а також доставки гуманітарної допомоги за можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У Мінську російську сторону на зустрічі представляв посол Росії в Києві Михайло Зурабов, українську - другий президент України Леонід Кучма. Від ДНР у зустрічі брав участь перший віце-прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Андрій Пургін, від Луганської народної республіки - один з лідерів ополчення Олексій Карякін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА